Whisky Fair Zagreb

Jedinstveni događaj koji u Zagrebu okuplja ljubitelje anđeoskog pića.

Zavirite u svijet omiljenog pića i upoznajte vrhunske brendove koji u sebi nose stoljećima stvaranu tradiciju, okuse i kvalitetu.

 

Politika privatnosti

Pravila privatnosti na web stranici www.whiskyzagreb.com

Datum stupanja na snagu 08.01.2019.

Voditelj obrade osobnih podataka

Društvo MOZAIK GRUPA d.o.o. za usluge i turistička agencija, Slavonska avenija 6/2, 10000 Zagreb, Hrvatska , Telefon: +385 91 3456 627, e-mail: info@mozaik-grupa.hr  poštuje Vašu privatnost i obvezuju se zaštititi je tijekom i nakon Vašeg posjeta ovoj web stranici ( dalje u tekstu „Stranica“) kao i na događanjima koja organiziramo. U tom smislu, MOZAIK GRUPA d.o.o. djeluje kao voditelj obrade (“Voditelj obrade“). Ova pravila privatnosti (“Pravila  privatnosti“) daju uvid u naše postupke u vezi s prikupljanjem i obradom osobnih podataka.

Vrste osobnih podataka koji će biti obrađivani

MOZAIK GRUPA d.o.o. prikuplja i obrađuje osobne podatke o Vama (npr. informacije koje Vas mogu izravno ili neizravno prepoznati, posebice pomoću identifikatora kao što su ime, prezime, adresa e-pošte, IP adresa, adresa, grad, država, podaci o kartičnom plaćanju ukoliko kupujete ulaznicu za događanje koje organiziramo, fotografija i snimka načinjena putem službenog fotografa tijekom održavanja događanja (“Osobni podaci“), u slučajevima kada:

 • kontaktirate nas putem info e-maila naznačenog na Stranici,
 • kontaktirate nas ili se povežete s nama putem društvenih mreža,
 • fotografiramo događanja i aktivnosti koje organiziramo,
 • kupujete ulaznicu za događanje koje organiziramo
 • osobe koje su kupile ulaznicu za određeno događanje možemo prilikom dolaska na mjesto događanja tražiti na uvid osobnu iskaznicu kako bi provjerili je li osoba punoljetna, obzirom da na našim događanima mogu sudjelovati samo punoljetne osobe,
 • osobe koje su kupile ulaznicu za događanje koje organiziramo možemo e-mailom ili SMS-om obavijestiti u slučaju promjene satnice ili termina održavanja događanja te ostalih bitnih informacija vezano za događanje
 • izvršite prijavu na naš newsletter/novosti,
 • sudjelujete kao predstavnik medija na događanjima koja organiziramo
 • sudjelujete kao izvođač na događanjima koje organiziramo
 • sponzor ste ili partner događanja kojeg organiziramo

 

MOZAIK GRUPA d.o.o. neće prikupljati Osobne podatke ako nam ih ne dajete dobrovoljno, osim za određene Osobne podatke prikupljene putem informacijskih sustava i programa koji se koriste za rad Stranice, čiji je prijenos inherentan korištenju internetskih komunikacijskih protokola (npr. IP adrese kontaktiranja putem info maila naznačenog na stranici) i neće zahtijevati više informacija nego što je potrebno za sudjelovanje u određenim aktivnostima. Ako nam ne želite dati Osobne podatke (osim Osobnih podataka koji se odnose na upotrebu internetskih komunikacijskih protokola koji se obično prikupljaju prilikom posjete web stranici), i dalje možete pristupiti našoj Stranici, ali nas nećete moći kontaktirati, kupiti ulaznicu, sudjelovati na događanju koje organiziramo ili primati naše novosti.

Na ulazima u područje događanja koje će biti snimano i fotografirano jasno su objavljena pravila privatnosti te je jasno naznačeno da možete biti snimani i fotografirani, isto je naš legitiman interes budući da organiziramo događanje. Ukoliko ne želite biti snimani/fotografirani nemojte ulaziti u prostor snimanja/fotografiranja.

Pružanje informacija posjetitelja/pošiljatelja je dobrovoljno i ne postoji ugovorna obveza ili uvjet da to posjetitelj/pošiljatelj učini. Pravna osnova obrade podataka kad sudjelujete kao izvođač, sponzor ili partner je izvršavanje ugovorne obveze. Voditelj obrade neće izraditi profile od prikupljenih informacija odnosno nema automatiziranog donošenja odluka.

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti.

 

Kolačići

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.

Na Stranici koristimo Google Analytics i Google Tag Manager, djelatnost web-analize Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, United States („Google“) koja koristi tzv. kolačiće, tj. malene datoteke koje se spremaju na Vašem računalu. Prikupljamo log informacije te informacije koliko posjetitelja je bilo na određenim dijelovima Stranice. Google analizira korištenje Stranice te kolačići omogućuju analiziranje posjeta Stranici dodjelom jedinstvenog nasumično generiranog ID-a Vašem uređaju po kome se Vaš uređaj identificira prilikom iduće posjete stranici. Vijek trajanja je 24 mjeseci, a pružatelj kolačića je Google. Ako ovu Internet stranicu posjećujete prvi put, na stranici će se pojaviti obavijest kojom Vas pozivamo da date privolu za korištenje ovih kolačića. Ako date svoju privolu, pohranit ćemo kolačić na Vaše računalo i ta se obavijest neće pojavljivati sve dok je valjan vijek trajanja kolačića. Nakon isteka valjanosti trajanja kolačića ili ako kolačić prije toga aktivno izbrišete, obavijest će se ponovno pojaviti prilikom Vašeg sljedećeg posjeta Stranici te će se ponovno pojaviti poziv na davanje privole. Informacije koje Google prikupi u vezi s Vašim korištenjem Stranice (npr. polazni URL, kod nas posjećene stranice, web-pretraživač koji ste koristili, Vaše postavke jezika, računalni sustav koji ste koristili ili razlučivost prikaza) se prenose na server Google-a u SAD, tamo se pohranjuju, analiziraju, a nama se stavlja na raspolaganje rezultat u anonimnom obliku. Podaci o Vašem korištenju pritom nisu povezani s Vašom punom IP-adresom. Na ovoj smo Internet stranici aktivirali od Google-a ponuđenu funkciju IP-anonimizacije, tako da se zadnjih 8 brojaka (tip Ipv4) odnosno zadnjih 80 bitova (tip Ipv6) Vaše IP-adrese briše.

Google je certificiran u vezi s EU-US Privacy Shield tako da se na obradu podataka od strane Google-a u SAD-u primjenjuje odgovarajuća razina zaštite osobnih podataka. Vašu privolu za web-analizu možete povući u svako doba time što ćete preuzeti i instalirati Googleov Browser-Plugin. Za daljnje informacije o Google Analytics molimo pogledajte Uvjete korištenja Google Analytics, u Osnove sigurnosti i zaštite podataka od Google Analytics  kao i Googleovu Izjavu o zaštiti podataka.

 

Društvene mreže

MOZAIK GRUPA d.o.o. prikuplja Osobne podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama ( Facebook, Instagram i dr.) ali ih ne kontaktira osim u slučaju odgovaranja na upit ili komentar.

 

Izravni marketing – newsletter

MOZAIK GRUPA šalje putem Newslettera informacije vezane za događanja koja organizira.

MOZAIK GRUPA d.o.o. će slati Newsletter ovisno kako se kako se približava određeno događanje ili druga aktivnost koju MOZAIK GRUPA d.o.o. organizira. Svakom primatelju Newslettera je omogućeno jednostavno i brzo odjavljivanje jednim klikom za odjavu koji sadrži svaki Newsletter. Kao izvršitelj obrade za slanje Newslettera djeluje poduzeće Drukčije d.o.o. MOZAIK GRUPA d.o.o. prikuplja statističke podatke vezano za otvaranje e-mailova i klikove na URL kako bi se nadziralo i poboljšalo slanje e-mailova i analizirala zainteresiranost za određeni sadržaj.

MOZAIK GRUPA d.o.o. šalje Newsletter temeljem privole koju ste dali prijavom na naš Newsletter. Podaci se čuvaju dok osoba ne povuče svoju suglasnost.

 

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice nedavanja Osobnih podataka

Kada dajete Vaše Osobne podatke ograničit ćemo korištenje Osobnih podataka za svrhu za koju su prikupljeni u skladu s uvjetima ovih Pravila privatnosti. Korištenje vaših Osobnih podataka uključuje:

 1. Poduzimanje koraka po Vašem zahtjevu npr. odgovor na Vaša pitanja i komentare, komunikacija s Vama o Vašim aktivnostima na Stranici, Vaša kupovina ulaznica za događanja koja organiziramo.
 2. Slanje oglasa putem newslettera
 3. Postupak istraživanja sumnji na prijevaru, uznemiravanje, fizičke prijetnje ili druga kršenja pravila Stranice ili bilo kakvo sumnjivo ponašanje koje smatramo nepristojnim;
 4. Obrada snimki/fotografija sudionika na događanjima koje organizira MOZAIK GRUPA d.o.o., u svrhu promocije događanja.

Davanje Osobnih podataka za svrhu pod A i B. je dobrovoljno, ali u određenim situacijama je nužno i odbijanje davanja takvih podataka može onemogućiti MOZAIK GRUPA d.o.o. da odgovori na Vaše zahtjeve ili Vam pošalje oglas. Obrada podataka pod C. i D. je bazirana na javnom  i legitimnom interesu. S time da ako smo prikupili privole za snimanje/fotografiranje i objavu snimki/fotografija, takva obrada ima za osnovu privolu. Naš je legitiman interes da snimamo/fotografiramo sudionike događanja radi promocije istog kako bi isti postao prepoznatljiv u medijima i ubuduće bolji.

U slučaju da ste dali privolu za marketinške svrhe u svakom slučaju možete povući svoju privolu i prestati primati naš Newsletter (npr. u slučaju da ne želite Više primati naš Newsletter kliknete na link s poveznicom za odjavu).

Primatelji

Vaši Osobni podaci mogu biti otkriveni u sljedećim slučajevima:

 • našim izvršiteljima obrade koji sudjeluju kod organizacije događanja (npr. prodaja ulaznica za događanje)
 • subjektima kojima se koristimo za organiziranje i provedbu događanja (npr. fotografiranje događanja)
 • ovlaštenim PR agencijama te subjektima koji su direktno uključeni u provedbu i realizaciju pojedinih događanja
 • subjektima koji održavaju naše informatičke sustave,
 • osobama ovlaštenima od MOZAIK GRUPE d.o.o. za obradu Osobnih podataka, koje su podvrgnute obvezi povjerljivosti (zaposlenici MOZAIK GRUPE d.o.o.),
 • službama za provođenje zakona i tijelima javne vlasti kada to zahtijeva mjerodavno pravo, legitiman ili javni interers ( da zaštite i brane prava ili imovinu MOZAIK GRUPE d.o.o. i Stranice, ili, da u hitnim okolnostima djeluju radi zaštite osobne sigurnosti korisnika MOZAIK GRUPE d.o.o., Stranice ili javnosti)
 • pravnim savjetnicima MOZAIK GRUPE d.o.o. u slučaju potrebe prosljeđivanja podataka radi pravnih postupaka,
 • poslovnim partnerima za njihove potrebe samo u skladu s odgovarajućim zakonskim osnovama
 • medijskim kućama i agencijama za digitalni marketing u svrhu objave fotografija u tiskanim medijima, na web stranicama i društvenim mrežama

 

Prijenos Osobnih podataka u treće zemlje

MOZAIK GRUPA d.o.o. prenosi Osobne podatke izvan EU i EGP-a, izuzev Švicarske, posebno u SAD-e, ali u uvijek na  osnovu zaštitnih mjera prijenosa podataka sukladno odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka EU 679/2016, posebno na osnovu Privacy Shield-a, čime se jamči adekvatna zaštita osobnih podataka.

 

Zadržavanje

MOZAIK GRUPA d.o.o. će obrađivati Vaše Osobne podatke samo za vrijeme potrebno za postizanje svrha opisanih u odjeljku iznad. Vaši Osobni podaci bit će obrađivani sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka , osim kad je neka druga pravna osnova za obradu. MOZAIK GRUPA d.o.o. će obrađivati Vaše Osobne podatke koje je skupio radi upita s info e-maila najduže 6 mjeseci, dok snimke/fotografije obrađuje sve dok ne iskoristite svoje pravo na prigovor ili dok ne povučete privolu za obradu Osobnih podataka.

 

Vaša prava

MOZAIK GRUPA d.o.o. Vas obavještava da, u skladu i u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo, imate pravo zatražiti od MOZAIK GRUPE d.o.o. pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka ili ograničenja obrade u vezi s Vašim Osobnim podacima ili prigovoriti relevantnoj aktivnosti obrade, te podnijeti priigovor nadležnom nadzornom tijelu (u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka). Kad je pravna osnova za obradu privola, uvijek imate pravo opozvati privolu. Nakon opoziva privole obustaviti ćemo obradu Vaših osobnih podataka za koju ste opozvali privolu. Opoziv privole nema utjecaja na zakonitost obrade prije povlačenja privole.

 

Povezane stranice

Stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu u vlasništvu, upravljane ili održavane od strane MOZAIK GRUPE d.o.o.  i za koje MOZAIK GRUPA d.o.o. ne odgovara. Kada napustite Stranicu, trebate primijetiti i pročitati uvjete i pravila privatnosti svake web stranice koju posjećujete.

 

Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših Osobnih podataka iznimno nam je važna, stoga smo postavili odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljačke postupke kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta, ne možemo jamčiti da će komunikacija između Vas i nas ili informacija pohranjenih na Stranici ili na našim poslužiteljima biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana. U najvećoj mjeri dopuštenoj mjerodavnim pravom, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju ste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pošaljete na Stranicu.

 

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i ova Pravila privatnosti mjerodavno je hrvatsko pravo. Suglasni ste da će u vezi s postupkom koji se odnosi na Stranicu i ova Pravila Privatnosti biti isključiva i mjesna nadležnost sudova u Republici Hrvatskoj. Ne jamčimo niti impliciramo da Stranice ili sadržaj/materijali na Stranicama prikladni za upotrebu izvan Republike Hrvatske.

 

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

MOZAIK GRUPA d.o.o. pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti, koja će biti objavljena ovdje i pokazivat će ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila privatnosti ako bilo koje izmjene ili ažuriranja budu izvršena

 

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja ili komentara u vezi sa Stranicom ili Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem kontakata navedenih na internet stranici www.whiskyzagreb.com putem e-maila info@mozaik-grupa.hr i telefona: +385 91 3456 627.

 

Voditelj obrade osobnih podataka

 

Mozaik grupa d.o.o.

Slavonska avenija 6/II

10 000 Zagreb, Hrvatska

mail: info@mozaik-grupa.hr

mob: +385 91 3456 627

 

Službenik za zaštitu osobnih podataka

 

Tel.: +385 (0) 1 6064 600

Mail: dpo@mozaik-grupa.hr

Partneri


Eventa01
Mozaik Grupa
Promologistika